Zorgmonitor Duurzaam & Gezond

Duurzaam en gezond inkopen van eten en drinken; de zorg vindt het steeds belangrijker. Ook onze overheid en onafhankelijke partijen als het Voedingscentrum dringen aan op beter inzicht in de productkeuzes en de verantwoording daarvan. De Zorgmonitor Duurzaam & Gezond die Intrakoop samen met Foodstep heeft ontwikkeld faciliteert zorginstellingen in het maken van een bewuste keuze. De Zorgmonitor geeft je niet alleen inzicht in de nutriënten van de producten in je portfolio, maar ook of die producten significant duurzaam zijn.

Duurzame voeding inkopen voor jouw zorgorganisatie

Duurzaam inkopen is van belang, niet alleen voor je zorgorganisatie. Ook onze overheid vindt dat we daar meer aandacht aan moeten geven. Die overheidsinmenging uit zich onder andere in het Klimaatakkoord waarin verschillende duurzaamheidsdoelstellingen zijn opgenomen. De Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ , waar Intrakoop samen met een groot aantal partijen aan deelneemt, , speelt hierin een belangrijke rol. Als voorzitter van de werkgroep Duurzaam Inkopen binnen de vorige Green Deal hebben we vanaf het eerste moment bijgedragen aan duurzaam inkopen in de zorg. De Zorgmonitor is daar een resultaat van binnen eten en drinken. 


Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de duurzaamheid of gezondheid van de inkopen van jouw eten & drinken? Mail dan met servicedesk@intrakoop.nl servicedesk@intrakoop.nl o.v.v. Zorgmonitor Duurzaam & Gezond.

Veelgestelde vragen over de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond

Wie kan gebruik maken van de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond?
Welke inkoopdata worden beoordeeld in de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond?
Wat wordt er geanalyseerd in de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond?
Wat kost het gebruik van de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond?
Wat moet ik doen om inzicht in mijn inkoopdata te krijgen?
Voor wie binnen mijn zorgorganisatie is de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond relevant?
Wat zijn de resultaten tot nu toe?