Slim & onbezorgd inkopen
dankzij goede bonusafspraken

Wij ontzorgen jouw zorgorganisatie graag. Bijvoorbeeld door ‘bypass’-afspraken te maken met voedingsfabrikanten. Dat levert jou een aantrekkelijke bonus op. Wij onderhandelen jaarlijks over de bonus met fabrikanten. We vragen de omzetcijfers op bij de distributeurs. En we berekenen op welke bonus jouw organisatie recht heeft. Voor jou dus géén administratieve rompslomp.

Uitgekiend aanbod voor betaalbare prijs

De maaltijd in je zorgorganisatie is voor veel cliënten en bezoekers het hoogtepunt van de dag. Daarbij heb je ook te maken met veranderende eetpatronen en –wensen. Hoe zorg je dat zij met plezier aan tafel schuiven, zonder dat jij te veel betaalt? Belangrijk zijn betrouwbare producten van herkenbare merken, een uitgekiend aanbod en de juiste presentatiemiddelen. En betaalbare prijzen. Dat vraagt om slim inkopen.

Aantrekkelijke voorwaarden

Gelukkig profiteer je als lid van Intrakoop van aantrekkelijke voorwaarden. En van zorgspecifieke diensten van betrouwbare voedingsfabrikanten en -leveranciers. Je bent daardoor zeker van hoogwaardige producten tegen de beste voorwaarden. Van dagvers, semi-vers, convenience tot droog- en kruidenierswaren (DKW) en diepvriesproducten.

Focus op kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid

In onze overeenkomsten ligt de focus altijd op kwaliteit, prijs, de breedte en diepte van het assortiment, dienstverlening en betrouwbaarheid. Speciale aandacht is er in onze overeenkomsten voor cliënten met specifieke voedingsbehoeften. Zoals dysfagie, sondevoeding en speciale dieetvoeding.

Bypass-afspraken met voedingsfabrikanten

In veel van onze overeenkomsten maken we zogenoemde bypass-afspraken, rechtstreeks met de fabrikant. Ben je ingetekend op zo’n overeenkomst? Dan levert je dit een aantrekkelijke bonus van de fabrikant op over (een deel van) alle producten die je inkoopt bij een distributeur. Je kiest zelf welke distributeur de voedingsmiddelen aflevert; de fabrikant geeft over de netto-jaaromzet een bonus. Je ontvangt het geldbedrag achteraf, na afloop van het kalenderjaar.

Wij onderhandelen voor jou

Wij voeren de bonusonderhandelingen met de fabrikanten op basis van de potentiële omzet van alle leden. Dat biedt kansen voor iedere zorgorganisatie. Het uitgangspunt van het collectief is immers altijd hoger dan dat van een individuele zorgorganisatie.

Een individuele zorginstelling die jaarlijks voor duizend euro aardappelsalades inkoopt, zal het gesprek om een bonusafspraak niet aangaan. De tijd die dat kost, weegt niet op tegen de opbrengsten. Doe je mee aan een bypass-overeenkomst? Dan profiteer je zonder tijdsinvestering van een bonus over de jaaromzet.

Gestaffelde bonus

Het is voor al onze leden interessant om in te tekenen op de bypass-overeenkomsten voeding. Ook voor organisaties die weinig producten afnemen van een fabrikant. We zorgen namelijk voor maatwerk binnen de bypass-overeenkomst. Onder andere door de bonus te staffelen naar omzet. Daarnaast is het financiële voordeel niet alleen afhankelijk van hoeveel je afneemt. Het hangt ook af van welke producten je afneemt.

Financieel voordeel, tijd en gemak

Behalve financieel voordeel, levert een bypass-overeenkomst via Intrakoop jouw zorgorganisatie veel gemak en tijdwinst op. Het enige wat jij hoeft te doen is:

  • zorgen dat je intekening correct en volledig is;
  • afstemmen met de fabrikant welke pakketten en diensten je afneemt;
  • samen met je inkoper een omzetprognose geven aan de fabrikant, zonder afnameverplichting;
  • een distributeur kiezen bij wie jij je producten afneemt.

Verder heb je er geen omkijken naar. Want als spil in het bonusproces nemen wij de volgende taken op ons:

  • de onderhandelingsgesprekken met de fabrikant en het contractbeheer;
  • het verzamelen van omzetgegevens van alle deelnemende zorgorganisaties bij de distributeurs;
  • volgen van de markt- en prijsontwikkelingen;
  • de afhandeling van de omzetrapportage, de berekening én afrekening van je bonus.

Eén factuur controleren

Doe je mee aan een bypass-overeenkomst? Dan hoef je maar één factuur te controleren in plaats van aparte facturen van verschillende fabrikanten. Op je factuur staat de afrekening van alle overeenkomsten waaraan je zorgorganisatie meedoet. Klopt er iets niet? Dan achterhalen wij met jouw informatie wat er aan de hand is. Zo komen we tot de juiste bonusafrekening.

Onafhankelijk en vrij

De bypass-afspraken die we gemaakt hebben met fabrikanten, bieden we aan via een breed scala aan distributeurs. De bonusafspraken met de fabrikanten maken we los van de distributeur die je hebt gekozen. Dat biedt onafhankelijkheid en vrijheid. De distributeur die je graag wilt, zit er vrijwel altijd tussen.

Verdien ook een bonus!

Meedoen aan een bypass-overeenkomst en een bonus verdienen is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is intekenen bij Intrakoop. Dat kan eenvoudig via onze portal. Maar je kunt het ook doorgeven aan je Intrakoop-adviseur of onze afdeling Servicedesk.

Neem contact op

Weten hoe je slim & onbezorgd met aantrekkelijke voordelen kunt inkopen via Intrakoop? Neem contact op met:

Linda van Lievenoogen
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 55 72 12 83
Linda van Lievenoogen