Webinar Valkuilen van printcontracten

22 maart 2023
contract ondertekenen

In de wereld van print-, scan- en kopieercontracten is het belangrijk om goed kennis te nemen van algemene voorwaarden die leveranciers hanteren. De ‘kleine lettertjes’ bevatten vaak details die je aandacht vereisen om niet met onverwachte kosten of andere vervelende zaken geconfronteerd te worden.

In dit webinar neemt onze leverancier PrintScan deze kleine lettertjes met je door. Wat zijn veel voorkomende 'valkuilen'? Denk aan de volgende gevallen:

  • Betalen voor scans: Onder druk van dalende printvolumes hebben veel leveranciers in de algemene voorwaarden opgenomen dat een scan hetzelfde wordt belast als een afdruk. Dit terwijl de kostprijs van een scan significant lager is en veelal tot nu toe niet werd doorbelast.
  • Indexatie van huur- of leasebedragen: De meeste printcontracten bestaan uit een huur/lease- en een onderhoudscomponent. Het indexeren van het onderhoudscomponent is normaal. Stijgende grondstof- en energieprijzen en de ontwikkeling van loonkosten maken het gebruik en onderhoud van je printers duurder in de jaren nadat deze zijn geplaatst. Het indexeren van huur- of leasebedragen is minder goed uit te leggen. In het webinar leggen wij je uit waarom.
  • Opzeg- en verlengingstermijnen: Met de opzegtermijn wordt veel gevarieerd. Wij zien hierin verschillende varianten zoals 3, 6, 12 of 24 maanden voorbij komen. Ditzelfde geldt voor de termijn waarmee het contract verlengd wordt bij niet tijdige opzegging. Een factor die jouw zorgorganisatie, bij onoplettendheid, onnodig veel geld kan kosten. De termijnen worden door leveranciers ook regelmatig aangepast in nieuwe versies van algemene voorwaarden. 

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met printcontracten in de breedste zin van het woord. 

Aanmelden

PrintScan is sinds 2022 als gespecialiseerd adviseur ingeschakeld om alle leden van Intrakoop te ondersteunen met print-, scan- en kopieergerelateerde vraagstukken en uitdagingen. Dit webinar diept bovenstaande en andere voorbeelden rondom dit onderwerp verder uit.

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over PrintScan? Neem contact op met

Simon Kuipers
Productgroepmanager ICT
  • 06 54 77 10 26