Webinar nieuwkomers in duurzamere voedingszorg

3 februari 2021
CO2 verminderen

Innovatie in de zorg, dat juichen wij toe! Zeker op het gebied van duurzamer en gezonder eten en drinken. Graag willen wij jullie laagdrempelig kennis laten maken met nieuwe, veelal technische innovaties van leveranciers. Tegelijk leren wij zo jullie behoeftes en eisen richting nieuwe leveranciers. Daarom creƫren wij dit platform voor vrijblijvende ontmoeting, informatie en inspiratie.

In deze eerste webinar op 3 februari nemen we jullie mee in diverse trends en ontwikkelingen in de markt. Naast een presentatie door één van onze productmanagers waarin we vertellen over onze bevindingen en ervaringen, zullen enkele partijen zich presenteren. Op de planning staan:

1. Vegger

Bijdragen aan een ‘healing environment’, oftewel een helende omgeving, is het doel van Vegger. Een prettig woonklimaat met groenvoorzieningen bevordert het welzijn van bewoners en werknemers in zorginstellingen. Daarom bieden zij binnenmoestuinen aan, waarbij ze de gehele service van belevering en onderhoud op zich kunnen nemen. Een start-up met grote ambities, met recent een mooie publicatie op de website van het RIVM over de ervaringen bij Stichting Innoforte.

2. Too Good To Go 

Voedselverspilling – of liever gezegd het tegen gaan daarvan – staat hoog op de agenda binnen de zorg. Gerichter inkopen en anders uitserveren helpt, maar uiteindelijk zal er vaak eten en drinken overblijven. Dit terwijl dit vaak nog goed is. Too Good To Go biedt toegang tot een app waarop je overtollig eten en drinken kan verkopen, gemakkelijk en duurzaam! Er is zelfs een complete kennisdatabank ontwikkeld over voedselverspilling. Diverse ziekenhuizen en een enkele ouderenzorginstelling maken al gebruik van de app. 

Wanneer?

Het online webinar is op woensdag 3 februari van 11:00 – 12:30. 

Voor wie?

Dit webinar is relevant voor facilitair managers, hoofden voeding en iedere andere medewerker binnen een zorginstelling die geïnteresseerd is in het verduurzamen van de voedingszorg. Deelname is gratis voor alle leden van Intrakoop.

Aanmelden

Geef je voor het webinar op via de button ‘Aanmelden’. Je ontvangt dan een dag van tevoren van ons een e-mail met de snelkoppeling naar het webinar.

Jouw suggesties

Ken jij andere parels die ook zo’n podium verdienen? Maak jij gebruik van een dienst/product op het gebied van voeding & duurzaamheid waar de hele Nederlandse zorg beter van zou kunnen worden? Laat het ons weten! Wij zullen contact met hen opnemen en onderzoeken wat de mogelijkheden voor hen binnen dit platform zijn.

Deel dit artikel